Zonnepanelen

Zonnepanelen (een zonnepaneel is een verzameling zonnecellen) werden tot voor kort bijna uitsluitend toegepast in de ruimtevaart. Met de snelle vooruitgang van de techniek en de subsidie op zonnepanelen, lijkt ook het grote publiek deze nieuwe energievorm te omarmen. De Nederlandse overheid streeft ernaar om in 2020 twintig procent van de energie op te laten wekken uit duurzame bronnen. Zonne-energie is een belangrijke pijler in deze doelstelling, omdat alternatieve bronnen als windenergie veel bezwaren oproepen. Heb je interesse in zonne-energie of wil je daadwerkelijk zonnepanelen kopen? Op deze website kun je alles leren over deze nieuwe, spannende energiebron die momenteel wereldwijd een explosieve groei doormaakt.

 

Wist je Dat Zonnepanelen Zelfs In De Ruimte Gebruikt Worden?

In de ruimtevaart wordt voornamelijk zonne-energie gebruikt voor het opwekken van stroom. Dit geldt met name voor ruimteschepen die in een baan rond de aarde en richting de zon bewegen. Ruimteschepen die verder van de aarde af reizen kunnen geen gebruik meer maken van zonne-energie.

 

Minder dan een uur zonne-energie is voldoende voor de jaarlijkse wereldbehoefte!

Wist je dat de aarde in minder dan een uur (45 minuten) voldoende energie van de zon opvangt om de gehele wereldbevolking een jaar lang van energie te kunnen voorzien?

 

Zonnepanelen hebben geen zonlicht nodig

Zonnepanelen werken ook wanneer de zon niet schijnt. Fotovoltaïsche zonnepanelen werken op basis van licht, niet zozeer zonlicht. Wel is het zo dat zonnepanelen beter werken als de zon pal op de panelen schijnt, aangezien vooral de lichtintensiteit belangrijk is. Oriëntatie en hellingsgraad zijn dus van groot belang.